PROJECTS STUDIO OAK

De Kas, Heerenveen

Transforming a building with climate problems into an Urban Hotspot and workplace for freelancers and smaller businesses, that’s what we did with ‘De Kas’ in Heerenveen.

It was not possible to insulate this building in a decent way and thus improve the indoor climate. At a certain point we came up with the idea of installing isolated conditioned units in the building. Inspired by our sustainable approach, we came up with the idea of using used shipping containers for this purpose. The free space between the containers is used for meeting, collaborating and organizing events.
Nice to know: our own office is also located here.

City Heerenveen
Year 2017
Area 370 m2
Team Studio Oak, Van Wijnen, Pranger & Rosier
installatiebedrijf
Photography Erikjan Koopmans